Stim cu totii ca orice vanzator dintr-un magazin de costume barbatesti iti va gasi in 5 minute 3 costume despre care spune ca ti se potrivesc de minune. Se cheama marketing. Totusi, daca bugetul si timpul nu iti permit sa apelezi la un croitor, iata cateva sfaturi pentru alegerea costumului perfect direct din magazin.

Indiferent de constitutie, in pozitia drepti, manecile sacoului trebuie sa lase la vedere 1 cm (maximum 2 cm) din manseta camasii. La 1 cm distanta trebuie sa se opreasca si pantalonul deasupra tocului pantofului.

Mai simplu, ordinea vizuala, pornind de la incheietura mainii, este aceasta : ceas, camasa, sacou, iar pantalonul trebuie sa lase la vedere pantoful in partea din spate, iar in fata, sa nu creeze mai mult de un pliu.

Te incadrezi la categoria “esente tari in sticlute mici” eventual si cu burtica?

Evita culorile deschise, cravatele late si renunta la curea. Bretelele subtiri sunt o alternativa eleganta. Daca, totusi, esti fan curea, ai grija sa fie cat mai subtire. Alege un sacou mai degraba scurt astfel incat sa acopere fesele. Cauta un sacou cu doua taieturi in spate pentru o mai mare libertate de miscare si cu doi nasturi in care primul nasture este asezat cat mai sus pentru a spori senzatia de inaltime. Mergi pe costumul inchis la culoare, de preferat cu dungi verticale subtiri. In niciun caz nu opta pentru un sacou larg!

Erai primul ales în echipa de baschet?

Stilistii spun ca ai tendinta sa iti alegi costume supradimensionate. Nu uita, se vede ca esti inalt, nu trebuie sa o spuna si hainele de pe tine. Asadar, stai departe de costumele cu dungi inguste si inchise la culoare. Evita reverele subtiri si care au crestatura prea sus. Poti alege un sacou cu un singur nasture, in carouri, la care vei asorta o cravata mai lata.


Imagini via: Pinterest Igor Ovsyannykov