Ai ales forma si textul care se potrivesc cel mai bine invitatiei pentru evenimentului vostru? Abia acum urmeaza partea cu adevarat complicata: Inmanarea invitatiilor si, mai ales, obtinerea confirmarilor. Inmanarea este cuvantul corect intrucat transmite placerea ca te vezi cu persoana respectiva. Sigur ca trimiterea unei invitatii prin intermediul mail-ului sau retelelor sociale este mai la indemana, dar unii invitati s-ar putea sa se simta jigniti ca nu ti-ai facut timp sa te vezi fie si 10 minute cu ei.

Sfat: vrei sa inviti pe cineva aflat la mare distanta? Trimite-i invitatia prin posta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 – 8 saptamani inainte de eveniment

Este momentul potrivit sa inmanezi invitatiile celor pe care ii vrei alaturi de voi. Nu trebuie sa trimiti invitatiile nici cu prea mult timp inainte pentru ca oamenii au tendinta sa uite, nici cu prea putin timp, mai ales daca nunta are loc in perioada concediilor.

3 – 4 saptamani inainte de eveniment

Este data trecuta pe invitatie pentru confirmarea de participare. Nu iti face prea multe iluzii, insa! Statistica spune ca 9 din 10 invitati nu te vor suna nici sa confirme nici sa infirme participarea. Este momentul in care poti da cate un reminder pe ici pe colo persoanelor cu care intri in contact intamplator.

2 saptamani inainte de eveniment

Imparte lista de invitati cu logodnicul/logodnica si faceti-va timp sa ii sunati pe toti invitatii. Un simplu: Buna, te-am sunat pentru ca facem aranjarea la mese – este suficient pentru a obtine o confirmare. Chiar si in acest moment te vei lovi de cateva raspunsuri de nu ştiu încă dacă vin, dar iti faci o prima idee despre numarul de meniuri pe care trebuie sa il anunti la restaurant.

1 saptamana inainte de eveniment

Trimite un mesaj scurt nehotaratilor, de forma : Buna, ne vedem sambata/duminica? Oamenii au tendinta sa isi
asume mai usor in scris un refuz. Cine nu raspunde, sigur nu vine.

Foarte important de stiut

Majoritatea restaurantelor asigura intre 5 si 10 meniuri in plus fata de numarul anuntat de invitati, asa ca nu iti fie teama sa anunti la bucataria restaurnatului mai putini invitati decat ai confirmati in realitate. De obicei, cel putin 2-3 persoane anunta in ziua evenimentului ca nu mai pot ajunge, iar cazurile in care cineva vine neinvitat la nunta sau dupa ce a declinat invitatia nu prea se cunosc.


Imagini via: Pinterest   Artsy Vibes

Total
1
Shares